Zyban kopen om te stoppen met roken?

Zyban is net als Champix een product dat je kan helpen om te stoppen met roken. Ook Zyban is enkel op recept verkrijgbaar. Onderstaand lees je informatie over het product en kun je Zyban kopen.

Hoe werkt Zyban

Zyban bevat de werkzame stof bupropion. Het is een ontwenningsmiddel en tegelijkertijd ook een antidepressivum. De werkzame stof speelt in op noradrenline en dopamine die door de hersenen worden afgegeven en bepalend zijn voor emoties en stemmingen. Het is niet exact bekend hoe bupropion precies van invloed is op de rookverslaving maar het werkt wel. Mensen hebben minder behoefte aan een sigaret en hebben minder last van ontwenningsverschijnselen. Het is nu eenmaal zo dat als je lekker in je vel zit allerlei dingen, waaronder stoppen met roken, een stuk makkelijk gaan.

Hoe gebruik ik Zyban

In de bijsluiter staat precies uitgelegd hoe je Zyban kunt gebruiken. Lees deze ook altijd eerst voor gebruik en raadpleeg je huisarts mocht je ergens over twijfelen. Net als bij Champix bepaal je eerst de datum waarop je wilt stoppen met roken. Vervolgens start je zeven dagen voor de stopdatum met het gebruik van Zyban. Zo kan je lichaam alvast wennen aan de medicatie en zorgt het voor een optimale werking zodra je stopt met roken.

De eerste 6 dagen neem je 1 tablet per dag. Vanaf de 7e dag t/m einde kuur (9 weken) gebruik je 2x een tablet per dag (8 uur tussen de inname en niet vlak voordat je gaat slapen). Ben je na afloop nog niet gestopt dan kun je contact zoeken met je huisarts om advies te vragen over verdere behandeling. Voor een totale behandeling heb je dan ook 120 tabletten nodig.

De tabletten moeten helemaal in zijn geheel doorgeslikt worden met een glas water. Heb je last van je maag dan is het verstandig om de tabletten met wat voeding in te nemen. Dit hoeft overigens niet perse.

Ervaringen met Zyban

Het is belangrijk dat je wel gemotiveerd bent om te stoppen met roken. Zyban is een hulpmiddel en kan de kans van slagen vergroten. Mensen ervaren de beste resultaten als ze het gebruik van Zyban combineren met actieve begeleiding. Gemotiveerd zijn om te stoppen is ook hier een randvoorwaarde die bepalend is voor het al dan niet succesvol stoppen. Mensen zijn overwegend positief over het product. Mensen zeggen al in de 1e week geen zin meer te hebben in een sigaret. Dit geldt voor beginnende rokers maar ook voor mensen die al heel lang verslaafd zijn.

Wel geven mensen aan dat Champix een moderner middel is om te stoppen met roken.

Zyban kopen

Zyban kopen kan via onderstaande knop. Dit kan geheel online omdat een officiële arts je aanvraag digitaal beoordeeld. Na zijn goedkeuring krijg je Zyban gratis thuisgestuurd en achteraf betalen is mogelijk. Zoals gezegd heb je 120 tabletten nodig voor een volledige behandeling.

Bijwerkingen Zyban

Elke geneesmiddel heeft bijwerkingen. Ook Zyban kent er een aantal. De bijwerkingen zijn opgenomen in de bijsluiter die je online kunt raadplegen als je Zyban wilt gaan kopen.

Geef een reactie