Xenical kopen online een goed idee?

Zijn alle pogingen om af te vallen mislukt? Xenical kopen (online) kan een oplossing zijn als je wilt afvallen. Xenical is een recept plichtig medicijn en inmiddels ook via een online consult verkrijgbaar. In dit artikel lees je alles over Xenical. Beslis zelf of dit medicijn jou kan helpen bij het afvallen. 

 


Hoe werkt Xenical

Zoals gezegd is Xenical bedoeld om overgewicht tegen te gaan. Xenical bevat de werkzame stof Orlistat. Het medicijn werkt in je spijsvertering. Het zorgt er voor dat 1/3 van het vet dat je eet niet in jouw lichaam wordt opgenomen. Het vet wordt direct op een natuurlijke wijze uit je lichaam afgevoerd.

Xenical wordt vaak gebruikt in combinatie met een laag calorisch dieet. We spreken van een laag calorisch dieet als je tussen de 1.000 en 1.200 kilocalorieën per dag consumeert.  Het is belangrijk dat wanneer je een dieet gaat volgen deze ook goed uitgebalanceerd is. Zo moet:

  • het aantal calorieën beperkt zijn (1.000 – 1.200 per dag)
  • het dieet rijk zijn aan groente en fruit
  • ongeveer 30% van de calorieën is afkomstig van vet
  • de opname van koolhydraten, eiwitten en vet gespreid over de maaltijden plaatsvinden.

Omdat Xenical de opname van vet tegengaat is het niet nodig om een tablet in te nemen bij een maaltijd die geen vet bevat. Een goede optie kan zijn om maaltijd vervangers te gebruiken zoals shakes bij het ontbijt en middageten.

Als je ’s avonds een normale maaltijd met veel groente neemt kun je een Xenical capsule innemen. Tussendoor kun je lekker fruit eten. Bij de shakes hoef je dan geen capsule te gebruiken omdat deze veelal boordevol eiwitten zitten en weinig vet bevatten.

De werking van Xenical is vastgesteld middels klinische studies die tot wel 4 jaar duurden. Daarom kan Xenical kopen en gebruiken jou wellicht net dat laatste duwtje in de goede richting geven.


Voor welke mensen is Xenical bedoeld?

Een BMI meting kan aangeven of er sprake is van overgewicht en hoe ernstig dit overgewicht precies is. Is je BMI hoger dan 30 dan val je in de categorie obesitas. Xenical kan al voorgeschreven worden bij een BMI van 28 maar dan moet er sprake zijn van een aandoening die verder overgewicht in de hand werkt.

Overgewicht en obesitas in het bijzonder brengen allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Denk aan hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Heb je obesitas dan kan de arts aanraden om Xenical te kopen als medicijn tegen overgewicht in combinatie met een leefstijl interventie (bewegen, voeding).

Overigens zijn huisartsen in Nederland van mening dat de werking vrij beperkt is. Medicatie zoals Xenical wordt dan ook niet snel voorgeschreven. In eerste instantie worden andere hulpmiddelen geadviseerd. Hetzelfde zie je gebeuren als mensen willen stoppen met roken. Ook daarvoor kan medicatie worden voorgeschreven (Champix) en vaak in combinatie met leefstijlinterventies/gedragstherapie. Net als stoppen met roken vergt afvallen een gedragsverandering. Dit gaat niet van de een op de andere dag of door een pilletje te slikken.


Gebruik van Xenical

Mag je Xenical gebruiken van je huisarts dan is de gebruikelijk dosering 1 capsule per maaltijd. Dit betekent 3 capsules per dag. Een bij het ontbijt, lunch en avondeten. Je kunt de tablet voor, tijdens of na de maaltijd innemen met water. De tablet dien je in zijn geheel door te slikken.

Na 12 weken evalueer je (evt. samen met je huisarts) de resultaten. Als je minder dan 5% van het oorspronlijke startgewicht kwijt bent dat zal de behandeling stoppen. Er zijn dan andere middelen nodig om je verder te helpen.

Ben je vergeten om een capsule in te nemen dan kan dit nog tot 1 uur na de maaltijd. Anders neem je weer een tablet zodra de volgende maaltijd zich aandient.

Lees altijd de bijsluiter aandachtig en volledig door voordat je Xenical gaat gebruiken.

Je mag autorijden bij het gebruik van Xenical. Ook mag je alcohol nuttigen bij Xenical, al wordt dit wel afgeraden gezien het feit dat alcohol een echte dikmaker is.

Het is belangrijk om Xenical buiten bereik van kinderen te bewaren op een koele (beneden 30 graden) donkere plaats. Dit geldt voor alle medicijnen.


Xenical bijwerkingen

Een op de tien patiënten ervaren last van hoofd- of buikpijn, ontlastingsaandrang, winderigheid en dunne, vettige of olieachtige ontlasting. Bij sommige personen met diabetes type 2 kan een verlaagde bloedsuikerspiegel optreden. Alle bijwerkingen staan beschreven in de bijsluiter die je kunt raadplegen in het bestelproces.

Hieronder volgt een opsomming van de meest voorkomende bijwerkingen. Dit zijn de bijwerkingen die bij 1 op de 10 personen voorkomt.

  • Hoofdpijn. Voor iedereen is hoofdpijn anders. Mensen beschrijven dat ze soms meer last hebben van hoofdpijn.
  • Buikpijn. Naast buikpijn beschrijven sommige mensen ook dat ze een vreemd/onaangenaam gevoel hebben in de buik.
  • Aandrang. Dit betekent dat het kan voorkomen dat je sneller / vaker naar de WC moet voor een grote boodschap.
  • Winderigheid. Door het gebruik van Xenical kan het voorkomen dat mensen meer winderig worden.
  • Veranderende samenstelling van de ontlasting. Veel gehoord is dat de ontlasting dunner wordt. Sommigen mensen beschrijven dat de ontlasting wat olieachtig of vettig wordt.

Daarnaast zijn er Xenical bijwerkingen die minder vaak voorkomen. Deze kun je nalezen in de Xenical bijsluiter.

Belangrijk is om altijd goed en volledig je medische voorgeschiedenis te vermelden voordat je overgaat op het gebruik van Xenical. Op deze manier kan de (online) arts beoordelen of Xenical voor jou geschikt is. Bekend is dat Xenical kopen mogelijk ongeschikt is voor mensen met chronische malabsorptiesyndroom of cholestasis.


Wat kost Xenical

Xenical kost circa 2,85 euro per dag. Als je online bestelt ben je meestal iets duurder uit omdat het online consult in de prijs is verwerkt en ook de verzendkosten.

Vergoeding van Xenical door zorgverzekering

Xenical kan vergoed worden door je zorgverzekeraar. Hieraan zijn wel voorwaarden gesteld. Zo vergoed de zorgverzekeraar alleen als je Xenical gebruikt in combinatie met gecombineerde leefstijl interventie (GLI). Dit zijn intensieve trajecten. Overleg daarom met de huisarts wat de mogelijkheden zijn. Alleen het gebruiken van Xenical zonder aanvullend traject wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Xenical kopen online en zonder recept

Ook Xenical kopen kan helemaal online. Via onderstaande knop vind je meer informatie over Xenical en kun je desgewenst het bestelproces starten. Je bestelt via een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Ook het doktersrecept gaat online en je krijgt de medicatie na goedkeuring gratis thuisbezorgd. Meestal is dit al binnen 1 dag.

De Xenical bestelling is eenvoudig te volgen via track and trace. De webshop is voorzien van de nodige keurmerken en daarmee ook betrouwbaar. Dit blijkt ook uit de meer dan 100 reviews met een gemiddeld cijfer van 8,8 op een schaal van 10.

Een officieel geregistreerde EU arts zal je aanvraag geheel vertrouwelijk beoordelen op basis van een medische vragenlijst. Hij gebruikt hiervoor dezelfde vragen als de huisarts. Het online Xenical bestelproces duurt hooguit 5 minuten en wijst zich vanzelf.

Xenical kopen online - gratis thuisbezorgd

Meer informatie over hoe de betrouwbaarheid van deze online apotheek is gewaarborgd vind je hier.

 

Dit artikel is voor het laatst gecontroleerd en bijgewerkt op 26 november 2020.

Geef een reactie