Tips online kopen van antivirale middelen

Antivirale middelen online kopen, is dat verstandig of niet? Inmiddels is het vrij eenvoudig om geneesmiddelen via internet te kopen. Dit geldt ook voor antivirale middelen. Wees daarbij echter wel voorzichtig. Er zijn veel nep websites die medicijnen aanbieden. In dat geval is voor jou onduidelijk of het medicijn echt is. Ook weet je niet of het medicijn wel veilig is voor jou. Daarom in dit artikel nog even wat belangrijke informatie op een rijtje over antivirale geneesmiddelen en het online aankopen daarvan.

In dit artikel lees je:

Wat zijn antivirale middelen?

Antivirale middelen zijn middelen die helpen bij de genezing van een virusinfectie. Het bekendste virus is natuurlijk het griepvirus. Er zijn echter nog veel meer virussen die met antivirale middelen kunnen worden bestreden. Denk hierbij aan de volgende virussen:

  • Herpes zoals een koortslip
  • Virale hepatitis
  • Klierkoorts
  • Gordelroos

De bovenstaande virussen kunnen worden behandeld met antivirale middelen. Denk hierbij aan:

  • Aciclovir & Zelitrex. Deze medicijnen worden onder andere voorgeschreven tegen een koortslip, gordelroos en herpes genitalis.
  • Famvir. Dit medicijn wordt gebruikt tegen hiv-infecties.

Ook SOA’s (zoals HIV) kunnen dus soms met antivirale middelen worden behandeld. Het is echter beter om een SOA te voorkomen. Zo is HIV op dit moment nog niet geneesbaar. Het antivirale middel Famvir heeft dus vooral een remmende werking. Wil je meer weten over SOA’s dan kan ik je dit artikel aanbevelen.

Infecties met een bacterie als oorzaak kunnen met antibiotica worden behandeld. Dit geldt niet voor infecties die zijn veroorzaakt door een virus. Een antivirusmiddel kan de groei van een virus remmen en zo de ernst verminderen.

Het kan lastig zijn om te beoordelen of je een virus hebt of niet. En is dit virus dan veroorzaakt door een virus of een bacterie? Wil je het zeker weten dan kan je huisarts daarbij helpen. Hieronder nog wat meer informatie over een virusinfectie.

Wat is een virusinfectie?

Virusinfecties worden veroorzaakt door virussen. Een virus kan niet op zichzelf overleven en vermenigvuldigen. Het nestelt zich in mensen en dieren. Zodra je een virus in je lichaam hebt kan dit zich uitbreiden in jouw cellen.

Je draagt het virus dan met je mee en kunt het ook makkelijk overdragen aan anderen; het is dus besmettelijk.

Je kunt een virus krijgen en overdragen door (niet limitatief):

  • niezen of hoesten, zoals bijvoorbeeld bij griep of verkoudheid,
  • een beschadigde huid, zoals bij een koortslip, maar ook via eten of de handen.

Je kunt soms al besmet zijn voordat je de eerste lichamelijke klachten of symptomen krijgt. Erg gevaarlijk omdat je zo ongemerkt anderen kunt besmetten. Ook nadat je klachten voorbij zijn kun je anderen soms nog besmetten.

Dit kun je zelf doen

Vaak kun je een veelvoorkomende virusinfectie zelf te boven komen. Een verkoudheid is meestal relatief onschuldig. Ook een griep heeft bijna iedereen wel eens meegemaakt. Zolang de klachten niet ernstig zijn zal een huisarts je dan ook adviseren om rustig uit te zieken.

Besmetting met een virus kun je nooit uitsluiten, maar je kunt wel zoveel mogelijk doen om je gezondheid op peil te houden of te bevorderen. Zo kun je door middel van een gevarieerd eiwitrijk eetpatroon met voldoende, groente en fruit zorgen dat je vitaminen binnen krijgt die jouw weerstand bevorderen. Genoeg slapen is ook belangrijk voor een algehele gezondheid. Ook is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met hygiëne. Door rekening te houden met hygiëne kun je de kans op besmetting verkleinen.

Als iemand binnen jouw huishouden of in je directe omgeving symptomen vertoont let dan op wat je met elkaar deelt. Maak bijvoorbeeld het toilet wat vaker schoon als iemand last heeft van diarree en/of overgeven. Deel geen glazen, bestek of andere voorwerpen met iemand met griep- of verkoudheidsverschijnselen.

Als je zelf aan het snotteren en proesten bent, gebruik dan bij voorkeur een papieren zakdoek die je daarna weggooit. Hoest en nies niet in je handen maar in je elleboog. Zo houd je je handen zoveel mogelijk schoon. Maar was natuurlijk ook regelmatig je handen met water en zeep.

Online antivirale middelen kopen

Voor ernstigere infecties of klachten die niet over gaan kun je ook antivirale middelen of medicijnen inzetten. Voor het verkrijgen van geneesmiddelen denk je natuurlijk als eerste aan de huisarts en apotheek. Ook de lokale drogist heeft vaak een redelijk aanbod aan geneesmiddelen. Er zijn ook steeds meer medewerkers die je van informatie en advies kunnen voorzien.

Er kunnen redenen zijn waarom je niet in staat bent om daar zelf naartoe te gaan of heel veel moeite kost. Misschien ben je niet mobiel, vind je het gênant om je klachten te moeten delen, of wil je gewoon tijd besparen. Er zijn dan natuurlijk ook andere mogelijkheden.

Onthoud wel dat jouw eigen apotheek jouw gegevens heeft en het beste op de hoogte is van jouw medische geschiedenis. Ga je online shoppen, let dan op dat je voor een betrouwbare aanbieder kiest.

Regels voor internetaanbieders van medicijnen

Controleer altijd de betrouwbaarheid van de website waarop je jouw aankopen wilt doen. Jouw eigen apotheek mag altijd herhaalrecepten aan jou verstrekken. Medicijnen waarvoor je een recept nodig hebt mogen nooit door anderen zonder recept worden uitgegeven. Zelfzorggeneesmiddelen zoals paracetamol en neusspray mogen wel zonder recept worden verkocht.

Sinds 1 juli 2015 zijn de regels veranderd voor het online aanbieden van medicijnen. Het CIBG houdt binnen de rijksoverheid registers bij, en biedt een mooi overzicht op de website www.aanbiedersmedicijnen.nl. Websites die online medicijnen aanbieden moeten aangemeld zijn en op het overzicht vermeld staan van die website. Als een aanbieder legaal medicijnen mag verkopen dan krijgt hij onderstaand Europees logo voor op de website:

Als je op het logo op de betreffende website klikt moet je terechtkomen bij de lijst met aangemelde aanbieders. Zo niet, dan is deze aanbieder niet officieel aangemeld bij overheid en is het verstandig om verder te kijken.

Ook is er dokteronline. Deze website biedt consumenten informatie en online service. De site biedt zelf geen producten aan. Het verwijst desgewenst naar veilige medicijnen die uitgegeven worden door officiële EU geregistreerde apotheken. Receptplichtige medicijnen worden enkel verstrekt na tussenkomst van een EU geregistreerde arts. Aangezien dokteronline zelf geen producten levert staat het niet op de hierboven genoemde website.

Denk na over de risico’s van online medicatie

Zoals alles tegenwoordig online te krijgen is, zo kun je ook geneesmiddelen kopen vanuit je luie stoel. Op internet worden echter ook veel nepmedicijnen aangeboden. Deze medicijnen kunnen mogelijk helemaal niets doen voor je gezondheid of zelfs schadelijk zijn. Wees alert. Medicijnen mogen nooit afgeprijsd zijn en voor receptmedicijnen mag zelfs ook geen reclame worden gemaakt. Gebruik je gezonde verstand. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat waarschijnlijk ook.

Online antivirale middelen kopen

Wil of kun je niet zelf naar de huisarts? Dan is het mogelijk om antivirale middelen online te kopen. Via onderstaande knop krijg je meer informatie over welke middelen beschikbaar zijn. Ook kun je de antivirale middelen aanvragen en kopen na een online doktersconsult. Je bestelt bij dokteronline die werkt met betrouwbare EU geregistreerde apotheken en artsen.

Online antivirale middelen kopen

Terug naar het complete overzicht met aandoeningen.

Geef een reactie