SleepPro SFA Snurkbeugel

snurken-tegengaan-met-sleeppro-sfa-snurkbeugel

De SleepPro SFA snurkbeugel kan een oplossing zijn voor hinderlijk snurkgedrag. De SFA snurkbeugel is een anti-snurkbeugel van het merk SleepPro. De SFA afkorting staat voor Self Fit Adjustable (SFA). In het Nederlands betekent dit dat de SleepPro SFA zelf op maat gemaakt kan worden. Dit is direct het grote voordeel van de SFA snurkbeugel ten opzichte van de standaard snurkbeugels. Met deze snurkbeugel maak je een goede kans dat het snurken voor goed voorbij is.

De SleepPro SFA wordt ook wel de SleepPro contour genoemd. Dit zijn dus dezelfde producten.

Een snurkbeugel heeft al veel mensen geholpen

Als snurker wil je dat het snurken zo snel mogelijk stopt. Je partner heeft wellicht slapeloze nachten als gevolg van jouw gesnurk. Snurken kan echter ook effect hebben op je eigen gezondheid. Door het snurken slaap je minder goed waardoor je minder uitrust.

Hoewel snurken vaak als onschuldig wordt gezien kan het wel degelijk tot gezondheidsrisico’s lijden. Mogelijk speelt snurken een rol bij het ontstaan van een hoge bloeddruk, een beroerte of zelfs een hartinfarct [2].

Snurken ontstaat als gevolg van een vernauwing tussen de neusgaten en stembanden. Met een snurkbeugel kun je deze vernauwing verhelpen. Dit doordat de snurkbeugel de onderkaak verder vooruit brengt waardoor er meer ruimte ontstaat.

De SFA snurkbeugel van Sleeppro is effectief en comfortabel

sleeppro-sfa-snurkbeugelDe SFA snurkbeugel is een ultra moderne snurkbeugel. De standaard snurkbeugel is doorontwikkeld op basis van jarenlange input vanuit KNO artsen en patiënten met snurkproblemen.

Door de input van patiënten en KNO artsen is de SFA snurkbeugel ontstaan die voldoet aan de volgende vereisten:

 • Makkelijk zelf in te stellen
 • Perfecte pasvorm
 • Medisch bewezen werking

Een veel gehoord bezwaar van patiënten en KNO artsen was dat de snurkbeugel niet goed genoeg paste. De SFA snurkbeugel is doorontwikkeld zodat het nu maar liefst 7 verschillende passtanden bevat. Daarmee vind je altijd een stand die bij jou mond past. Dit is een grote doorbraak aangezien de patiënt dus (meestal) geen dure op maat gemaakte snurkbeugel meer nodig heeft.

De SFA snurkbeugel is daarmee niet alleen effectief maar ook nog eens comfortabel. Je kunt de snurkbeugel verstellen tot het moment dat jij de meest comfortabele stand ontdekt hebt.

De effectiviteit van snurkbeugels is wetenschappelijk vastgesteld, zie bijvoorbeeld dit artikel over snurken en anti snurk producten.

De ‘kook en bijt’ technologie bestaat nog steeds

Ook de SFA snurkbeugel maakt nog steeds gebruik van de ‘kook en bijt technologie’. Deze techniek werkte altijd al goed en is daarom niet vervangen. De Snurkbeugel wordt ondergedompeld is vers gekookte water. Dit gedurende 3 minuten waarna je het water van het mondstuk afschud (voorzichtig). Vervolgens bijt je in het mondstuk (boven en onder kaak gelijktijdig) en houdt deze stand gedurende 40 seconden vast. Let er goed op dat je tanden tegen de rand van de beugel aan zitten. Hiervoor kun je gebruik maken van je vingers. Na de 40 seconden dompel je de snurkbeugel gedurende 30 seconden in koud water om de gellaag uit te harden.

Vervolgens haal je het boven- en onderstuk van elkaar af. Met de bijgeleverde spanbandjes maak je de SFA snurkbeugel helemaal passend. Met de spanbandjes kun je variëren totdat het voor jou het meest comfortabel is. Er zijn 7 verschillende spanbandjes waardoor je uiterst nauwkeurig de SFA snurkbeugel kunt instellen. Begin met de middelste band en probeer vervolgens uit wat het beste past. Uiteindelijk draait het om de optimale verhouding tussen snurkgeluid en comfort.

De SFA snurkbeugel maak je schoon door deze dagelijks in koud water te dompelen en voorzichtig met een tandenborstel (zonder tandpasta) te borstelen.

Wil je zien hoe je de SFA snurkbeugel gebruikt. In onderstaande video zie je van begin tot eind hoe het instellen van de beugel in zijn werk gaat:

 

Dure maatwerkbeugel of medische ingreep is meestal niet nodig

De ervaringen van patiënten leert dat door de SFA snurkbeugel te kopen en te gebruiken het snurkprobleem in de meeste gevallen is verholpen. Doordat de onderkaak naar voren komt ontstaat er meer ruimte voor ademen waardoor het snurken stopt. Aangezien je in stand kunt variëren is er bijna altijd wel een comfortabele stand te vinden.

Bij de ene patiënt dient de onderkaak verder naar voren te komen dan bij een andere patiënt. Door de 7 verschillende standen is er altijd een passende oplossing voorhanden. Het is daarom bijna niet meer nodig om een maatwerksnurkbeugel te laten maken.

Mocht het voor jou desondanks niet werken dan kun je altijd contact opnemen met de huisarts om te overleggen over mogelijke alternatieve oplossingen.

Geeft jezelf wel wat tijd om te wennen aan de SFA snurkbeugel. Meestal is een periode van 2 weken ruim voldoende om gewend te raken.

Voor- en nadelen van de SFA snurkbeugel

Afgaande op ervaringen van klanten kunnen de volgende voor- en nadelen worden onderscheiden:

 • Uniek instelbaar product
 • Eenvoudig in gebruik
 • Relatief goedkope maatwerk oplossing
 • De luchtgaten zorgen er voor dat je makkelijk adem kunt halen door je mond
 • Betrouwbare leverancier

De nadelen die ik kan noemen zijn:

 • Je kunt last krijgen van een zeurende kaak
 • Soms kun je er door gaan kwijlen

De SFA snurkbeugel

De Sleeppro SFA snurkbeugel is helaas niet meer verkrijgbaar via onze website.

Gebruikte bronnen bij dit artikel over de SFA snurkbeugel.

 1. https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/snoring-solutions
 2. https://www.thuisarts.nl

Dit artikel is voor het laatst gecontroleerd en bijgewerkt op 22 februari 2020.

 

Geef een reactie