Overzicht van de beste medicatie tegen allergieën

Overzicht beste geneesmiddelen tegen allergie

Een loopneus, niezen, jeukende en tranende ogen; de symptomen van allergieën kunnen je ellendig laten voelen. Je gaat wanhopig op zoek naar verlichting. Het vermijden van stoffen die allergieën veroorzaken, kan helpen. Als vermijden geen oplossing is kan medicatie de allergie klachten aanzienlijk verminderen.

In dit artikel lees je:

Er is tal van medicatie tegen allergieën beschikbaar, maar hoe kun je weten welke de beste is?

Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig. Ten eerste is het belangrijk om de belangrijkste type geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van allergieën te onderscheiden.

Wat is een antihistaminicum?

Een antihistaminicum is een medicijn dat een receptor voor histamine blokkeert. Histamine is een chemische stof in je lichaam die overmatig reageert op bepaalde triggers of allergenen, zoals pollen, schimmels, huisstofmijten of huidschilfers van huisdieren en produceert allergiesymptomen.

Deze symptomen kunnen bestaan uit niezen, het verstoppen van de neus, benauwdheid, snuiven en jeuk. Antihistaminica helpen deze symptomen te verlichten of te voorkomen.

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten allergiemedicatie:

Eerste-generatie antihistaminica

Dit zijn de originele geneesmiddelen die ontwikkeld zijn om allergische symptomen te behandelen en deze zijn veelal zonder recept verkrijgbaar. Deze medicijnen zijn over het algemeen effectief, maar hebben enkele vervelende bijwerkingen.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen is slaperigheid. Het gevolg is dat het daardoor moeilijk is om deze eerste generatie antihistaminica regelmatig te nemen. Voorbeelden zijn Benadryl en Chlortrimeton.

Tweede-generatie antihistaminica

Deze tweede-generatie antihistaminica geneesmiddelen veroorzaken niet hetzelfde gevoel van slaperigheid als hun voorgangers, hoewel enkele bij sommige mensen nog steeds een lichte vermoeidheid kunnen veroorzaken.

Ze zijn echter allemaal zeer effectief en kunnen regelmatig worden ingenomen met zeer weinig bijwerkingen. Ze zijn ook beschikbaar in langdurig werkende varianten, die hoef je maar één keer per dag te nemen. Voorbeelden zijn Allegra, Zyrtec en Claritin. Via onderstaande knop kun je eenvoudig deze medicatie geheel online bestellen.

Tweede generatie antihistaminica online bestellen

Homeopathische geneesmiddelen

Dit is een alternatieve behandeling voor allergieën, waarbij je kleine hoeveelheden allergenen via de mond inneemt om je langzaamaan ongevoelig te maken voor allergenen. Deze vorm van behandelen staat ook wel bekend als de sublinguale immunotherapie.

Het is niet zeker of homeopathische geneesmiddelen effectief zijn, hoewel sommige mensen bij homeopathische geneesmiddelen zweren. Dit wordt echter zeker niet bewezen door betrouwbaar onderzoek.

Welke van deze behandelingen zijn dus het beste voor jou?

Sinds de komst van de tweede generatie antihistaminica, een decennium of meer geleden, zijn de eerste-generatie geneesmiddelen uit de mode geraakt. Waarom iets nemen dat zulke vervelende bijwerkingen veroorzaakt als je iets net zo effectiefs kunt innemen dat veel minder bijwerkingen heeft?

De belangrijkste reden waarom iemand er nu een zou nemen, is het feit dat je ze zonder doktersrecept kunt kopen en dat ze meestal niet duur zijn. Tegenwoordig kun je echter ook eenvoudig en veilig recept plichtige medicijnen online bestellen

Tweede generatie antihistaminica beste keuze

De tweede generatie antihistaminica is tegenwoordig de meest voorkomende keuze voor de behandeling van allergieën. Maar wat is de beste onder die variant? Er zijn onderzoeken die de effectiviteit van de ene op de andere bewijzen met betrekking tot verschillende criteria, waaronder de lengte van de actie, de snelheid van handelen en de mate van opluchting.

De meeste van deze onderzoeken werden echter gesponsord door de farmaceutische bedrijven die de geneesmiddelen maken, dus je moet met enige voorzichtigheid en scepticisme naar die resultaten kijken. Over het algemeen geldt dat Zyrtec en Claritin prima oplossingen zijn.

Tweede generatie antihistaminica online bestellen

Weet zeker dat je allergisch bent en niet verkouden

Voordat je begint met het nemen van een antihistaminicum, moet je er voor zorgen dat je last hebt van allergieën en bijvoorbeeld niet verkouden bent. Sommige mensen denken ten onrechte dat ze allergieën hebben terwijl ze eigenlijk iets anders hebben, zoals astma, een neus poliep of ernstige brandend maagzuur (gastro-oesofageale reflux).

Raadpleeg je arts voor een juiste diagnose, tenzij je al met allergieën bent gediagnosticeerd.

Ieder persoon met allergieën moet verschillende medicatie uitproberen

Als een patiënt met allergieën alle drie de antihistaminica van de tweede generatie heeft geprobeerd, en ook de meeste van de eerste generatie van de eerste generatie, moet ik zeggen dat ik denk dat het van de persoon afhangt.

Toen ik als jong volwassene voor het eerst een allergoloog zag (voorafgaand aan het bestaan van de nieuwere allergiegeneesmiddelen), schreef hij een lage dosis Benadryl tweemaal daags voor. Ik nam het regelmatig en had nooit last van enige mate van slaperigheid.

Toen ik een decennium later door een allergoloog werd behandeld, begon ik de verschillende medicatie van de tweede generatie te proberen. Noch Claritin of Zyrtec hielpen mij om mijn allergiesymptomen te verlichten of voorkomen. Het is niet dat ze helemaal niet werkten; ze deden wel iets, maar de effecten waren bij mij gewoon niet zo goed.

Toen ik echter met Allegra begon, kreeg ik de beste verlichting van mijn leven. Echter, andere mensen zweren bij Zyrtec of Claritin, dus het hangt van de persoon en ervaring af.

Advies

Praat met je arts over je specifieke symptomen en bereid dan een proefondervindelijke periode door. Probeer een medicijn een paar maanden, en als het je symptomen niet onder controle krijgt, vraag dan of je een tijdje een ander medicijn kunt proberen.

Voorkomen beter dan verhelpen

De beste manier om allergiesymptomen te voorkomen, is natuurlijk om je triggers te vermijden, maar dat is helaas niet altijd even makkelijk. Er zijn vele anti histamine medicijnen op de markt. Sommige veroorzaken vervelende bijwerken. Dit is echter niet bij iedereen hetzelfde.

Je zult wellicht meerdere medicijnen uit moeten proberen voordat je een goede hebt gevonden. Een andere optie is om allergie shots te nemen, die je langzaam ongevoelig maken voor je allergenen. Dit zal echter maanden of jaren duren.

Overzicht beste geneesmiddelen tegen allergie

 

Terug naar het complete overzicht met aandoeningen.

Geef een reactie