Doelstellingen van eengezonderlijf.nl

Welkom op eengezonderlijf.nl. Om maar direct met de deur in huis te vallen: De belangrijkste doelstelling van eengezonderlijf.nl is om mensen te behoeden voor malafide aanbieders van geneesmiddelen. Hoe we dit precies doen lees je hieronder.

Zoals de domeinnaam al aan geeft richten wij ons op het bevorderen van de gezondheid. Dit doen we door informatie te geven omtrent afvallen, stoppen met roken en allerlei (medische) aandoeningen.

Door informatie te geven proberen we mensen te helpen om meer inzicht te krijgen. We geven geen medische adviezen maar wel de meest belangrijke achtergrondinformatie, tips en trucs. Met deze informatie proberen wij mensen op weg te helpen richting een oplossing voor zijn of haar probleem. We publiceren artikelen onder de auteursnaam Mirjam Koender.

We doen dit omdat het geven van inzicht de eerste stap is bij het oplossen van veel gezondheidsproblemen. Ook is het belangrijk om al over relevante informatie te beschikken voordat je een stap zet richting de huisarts, afslankcoach of andere professionals.

Expertise en betrouwbaarheid van de informatie op eengezonderlijf.nl

De informatie die we geven baseren wij op algemene openbaar beschikbare bronnen. Denk hierbij aan wetenschappelijke onderzoeken, NHG standaarden, informatie van overheidsinstanties en bijsluiters bij medicijnen. Door informatie op te zoeken en te ordenen proberen wij u op de juiste weg te helpen en richting de juiste (zorg)professional.

Wij verkopen zelf geen producten of medicijnen. We verwijzen vanuit onze blogs soms wel door naar leveranciers van gezondheidsproducten. Dit zijn altijd betrouwbare leveranciers die voldoen aan de gewenste kwaliteitskeurmerken. Daarmee zijn we een zogenaamde affiliate website.

Voor medicijnen verwijzen wij altijd door naar dezelfde aanbieder en dit is treated.com. Dit doen wij om te voorkomen dat u op verkeerde websites belandt. Treated.com is een betrouwbare partner hetgeen ook blijkt uit de vele positieve reviews van klanten. Men levert vanuit een vaste apotheek (Natcol) die betrouwbaar is en geregistreerd staat bij de General Pharmaceutical Council. Waarom werken we samen met een apotheek uit het Verenigd Koninkrijk? Dit komt doordat online levering vanuit een Nederlandse apotheek nog niet mogelijk is.

We zien namelijk veel websites die nep medicijnen aanbieden of enkel op uw geld uitzijn. Zeker wanneer u zoekt op het specifieke medicijn zien we dat de google resultaten gedomineerd worden door sites die medicijnen aanbieden tegen kortingen of nep medicijnen aanbieden. Het is goed te weten dat echte medicijnen nooit in de uitverkoop zijn. Dit is in Nederland namelijk bij wet verboden.

Hoe kerken ik nep medicatie of nep websites:

  1. logointernetaanbiedersmedicijnenSites die (receptplichtige) medicijnen verkopen moeten zich melden bij de overheid. Ze moeten een logo op hun website tonen (zie afbeelding hiernaast). Uiteraard kunnen websites deze afbeelding op hun site opnemen terwijl deze niet echt is. Klik daarom op de afbeelding en controleer of deze link leidt naar de website aanbiedersmedicijnen.nl. Op de betreffende website kunt u de naam van de online aanbieder opzoeken en controleren of deze in het register is opgenomen. Voor de website waar eengezonderlijf.nl mee samenwerkt is te zien we dat deze geregistreerd staat in de UK onder het nummer C42389 onder de naam HR Healthcare Limited.
  2. Medicijnen waarvoor een recept nodig is kunnen nooit zonder recept verkocht worden. Stelt een website het medicijn toch zonder recept te kunnen leveren dan moeten bij u alle alarmbellen afgaan. Het gaat dan om nep medicijnen of sites die op uw geld uit zijn. Het kan ook zijn dat ze medicijnen aan u leveren die niet echt zijn. Recept-plichtige medicijnen zijn niet voor niets alleen maar op recept verkrijgbaar. Het is belangrijk dat een arts eerst beoordeelt of uw gezondheidstoestand medicijn gebruik verstandig is.
  3. Verder kunt u controleren of de aanbieder gerechtigd is om receptplichtige medicijnen te verkopen. Het is namelijk zo dat alleen apotheken dit mogen doen. Deze apotheken moeten geregistreerd staan in het apothekersregister van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De online aanbieder waar wij mee samenwerken staat als apotheek geregistreerd bij de General Pharmaceutical Council. U kunt dit controleren door dit op de betreffende website op te zoeken. Ze worden regelmatig gecontroleerd door de Care Quality Commission. Ze voldoen aan de EU-wetgeving.
  4. Verder kunt u controleren of de artsen geregistreerd staan in het BIG register. Voor de aanbieder waar wij mee samenwerken staan de artsen geregistreerd in het General Medical Council in het Verenigd Koninkrijk.
  5. Controleer de prijs van recept plichtige medicijnen. Zoals gezegd kunnen medicijnen nooit in de aanbieding zijn. Ook kan het niet dat medicijnen gratis worden aangeboden. Bijvoorbeeld de 2 halen 1 betalen actie. Geen enkele vorm van korting of promotie is toegestaan. Kom je korting of acties tegen op een website dan weet je dat het om nep medicijnen gaat.

Bovenstaande 5 punten kunt u ook nalezen op de officiële website van de overheid.

Verder kun je dit filmpje van de consumentenbond kijken en zien wat de gevaren zijn van online medicijnen bestellen zonder recept en waar je op moet letten als je online medicijnen wilt kopen.

 

Contactgegevens

Wij hopen dat het gelukt is duidelijk te maken wat onze doelstelling is en hoe wij de kwaliteit van onze website waarborgen. Mocht je nog vragen hebben dan is het mogelijk via email: eengezonderlijf@gmail.com. Voor medicijn gerelateerde vragen kan contact op worden genomen met onze vaste partner website onder telefoon nummer: 020-8086078 op werkdagen van 10 uur tot 17.00 uur. De adresgegevens van onze vaste partner zijn als volgt:

Unit 18, Britannia Way
Waters Meeting
Bolton
Lancashire
BL2 2HH

De affiliate website eengezonderlijf.nl is onderdeel van GDI Media B.V. zoals ingeschreven bij de kamer van koophandel (KVK) met nummer 60183411 met BTW nummer NL 853799052 B 01. Naast eengezonderlijf.nl maakt ook de website goedkoopsnelafvallen.nl deel uit van ons portfolio binnen GDI Media B.V..

Geef een reactie