Champix kopen online: wel of niet verstandig?

We merkten al eerder op dat stoppen met roken erg lastig is. We hebben je al tips gegeven maar we gaven ook al aan dat er middelen op de markt zijn die je net even dat duwtje in de rug geven waardoor de kans van slagen enorm toeneemt. Champix kopen is een van de instrumenten die je goed kunnen helpen bij het stoppen met roken. Je leest hieronder relevante informatie over Champix.

In dit artikel lees je:


 

Hoe werkt Champix

Champix is een medicijn dat de werkzame stof Varenicline bevat. Varenicline is een middel tegen ontwenning en verlaagt de gevoeligheid van je hersenen voor nicotine. Gevolg is dat het verlangen naar een sigaret en nicotine minder wordt.

De werkzame stof Varenicline is door de bekende farmaceut Pfizer in Nederland op de markt gebracht onder de namen Champix en Chantix. Champix kopen wordt dan ook door artsen voorgeschreven als je kampt met een rookverslaving en daar graag vanaf wilt.

Een andere werking van Champix is dat het de bijwerkingen die je kunt ervaren als je stopt met roken vermindert. Dit wordt bewerkstelligd doordat varenicline de werking van nicotine nabootst.

Champix wordt geleverd in de vorm van witte tabletten. Op de tabletten staat aangegeven of het om de 0,5 milligram of de 1,0 milligram variant gaat via de aanduiding CHX 0,5 of CHX 1,0. Ook staat de naam van de fabrikant vermeld op de witte tabletten (Pfizer).

Champix is de naam die in de gehele Europese Unie wordt gebruikt. Champix wordt in de Verenigde Staten Chantix genoemd. Er bestaat geen verschil tussen Champix of Chantix.


Champix gebruiken

Het Champix gebruik begint al voordat je gaat stoppen roken. Kies een datum waarop je wilt gaan stoppen. Vervolgens start je met het gebruik van Champix een week voor de geplande stopdatum. Dit is nodig zodat Champix de tijd heeft om te gaan werken. Het gebruik van Champix is als volgt:

 • Dag 1 t/m 3 slik je 1x per dag een tablet van 0,5 mg.
 • De dagen 4 t/m 7 slik je 2 maal per dag een tablet van 0,5 mg.
 • Vanaf de 8dag tot aan het einde van de behandeling gebruik je 2 x per dag een tablet van 1 mg.

Een Champix behandeling/kuur duurt 12 weken. Als je klaar bent met de behandeling maar je het idee hebt dat er een terugval op de loer ligt dan kun je ervoor kiezen om nog een kuur te nemen. Overleg met de huisarts is dan wel noodzakelijk. Meestal is een vervolgkuur wel verstandig. Het blijkt namelijk dat een tweede kuur de stopkans verdubbelt tot wel 44%.

Ben je vergeten om een Champix tablet in te nemen, dan moet je vooral geen dubbele dosis in nemen. Ben je vergeten in te nemen en is het bijna tijd voor een nieuwe dosis dan sla je de vergeten dosis over. Zit er nog een lange tijd tussen het moment dat je erachter komt dat je een dosis vergeten bent en de volgende dosis dan kun je Champix alsnog innemen.

Belangrijk is om Champix op vast tijdstippen in te nemen. Dit is beter voor de effectiviteit maar het zorgt er ook voor dat je Champix minder snel vergeet in te nemen.


Waarom werkt Champix zo goed

Het antwoord is simpel: je krijgt minder trek in een sigaret en je hebt minder last van de bijwerkingen. Steek je toch een sigaret op dan merk je dat deze niet meer smaakt.

Ook met Champix kopen is de kans van stoppen zeker geen 100%. Champix is een hulpmiddel om het stoppen met roken makkelijker te maken. Je zult het uiteindelijk toch zelf moeten willen. Wil je niet stoppen dan lukt het ook door Champix te kopen niet.

In de VS is Champix al aan meer dan 11 miljoen mensen voorgeschreven. Uit studies blijkt dat 44% van de mensen die Champix gebruiken na 9 tot 12 weken gestopt zijn. Dit in tegenstelling tot 18% van de mensen die geen Champix hadden gebruikt.

Dit is onlangs bevestigd in The Lancet (medisch vakblad in de UK) op basis van een groot onderzoek. De onderzoekers concludeerden dat Champix gebruik de kans om te stoppen aanzienlijk vergroot. Verder is vastgesteld dat Champix gebruik niet heeft geleid tot ongewenste neuropsychiatrische voorvallen.

In onderstaande video geeft de huisarts 7 stoppen met roken tips. Tip 6 gaat over hulp via de huisarts waaronder het voorschrijven van medicijnen zoals Champix. Voor Champix hoef je niet meer de deur uit om naar de huisarts te gaan. Inmiddels kun je ook veilig via een online doktersconsult Champix toegestuurd krijgen.

Toch is ook Champix geen 100% garantie dat stoppen met roken ook daadwerkelijk gaat lukken. Je zult het zelf moeten doen en het blijkt dat zonder de juiste motivatie stoppen heel lastig wordt. Champix verandert dit niet. Zorg er dan ook voor dat je goed gemotiveerd aan de kuur gaat beginnen. Stop niet voor een ander maar zorg dat je motivatie van jezelf komt, alleen dan kun je echt stoppen.

Meer gedetailleerde informatie of Champix echt werkt en welke bewijzen daarvoor aanwezig zijn vind je in dit artikel.


Champix bijwerkingen

Champix is een veilig product aangezien het een gereguleerd product is. Dit wil zeggen dat Champix voldoet aan de Nederlandse richtlijnen. Geneesmiddelen die in Nederland op de markt komen moeten altijd een vergunning krijgen. Deze vergunning komt van het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) of van de Europese Commissie.

Deze vergunning is wat betreft Champix afgegeven aan de fabrikant Pfizer in het Verenigde Koninkrijk. Dit betekent dat Pfizer Champix mag produceren en ook in de handel mag brengen. Pfizer heeft kantoren in heel Europa waaronder in Nederland en is altijd bereikbaar voor eventuele vragen.  Champix kopen kan dan ook via de huisarts of officieel erkende online drogisterij.

Net als andere medicijnen kent ook Champix een aantal bijwerkingen. Daarom is er ook altijd een recept nodig om Champix te krijgen. Dit waarborgt dat een deskundige arts de aanvraag tot gebruik heeft goedgekeurd omdat het gebruik niet bij iedereen gewenst hoeft te zijn.

Wat betreft de bijwerkingen kan gesteld worden dat deze zich vooral in de 1e week voordoen. Bijwerkingen die zich soms voordoen (1 op de 10 gebruikers) zijn:

 • Misselijkheid;
 • Hoofdpijn;
 • Slapeloosheid;
 • Vreemde dromen.

Verder komen maagklachten, droge mond, vermoeidheid en honger gevoel zelden voor. Zelden betekent in dit geval dat zo’n 1 op de 100 gebruikers er last van hebben.

Er zijn ook nog bijwerkingen die zeer zelden (1 op de 1000 mensen) voorkomen. Gezien het feit dat deze nauwelijks voorkomen worden deze hier niet verder behandeld.

Je leest ze allemaal in de bijsluiter die je voorafgaand aan het Champix kopen online kunt raadplegen.


Champix ervaringen

De reacties op het gebruik van Champix zijn positief te noemen. In totaal blijkt uit zo’n 450 gebruikerservaringen dat gebruikers erg positief zijn over de werking van Champix. In totaal scoort het product 4,5 ster waarbij 5 sterren de maximale score is.

Het blijkt een flinke duw in de rug te zijn die je goed kunt gebruiken om succesvol te stoppen met roken. Het blijkt dat ongeveer 50% van de mensen die Champix gebruiken bij het stoppen ook gestopt zijn na 12 weken. Wil je een terugval voorkomen dan kan een 2e kuur interessant zijn.

Mensen zijn ook positief over het gebruiksgemak van Champix. De tabletten zijn makkelijk in te nemen met een glas water. Bijna niemand ervaart hier problemen mee.

Het minst hoog scoort het aspect bijwerkingen met 3,5 sterren. Mensen ervaren vooral in het begin van het Champix gebruik bijwerkingen. Bijwerkingen zijn niet prettig maar nemen meestal na een week al vrij snel af.

Als nadelen worden vooral de bijwerkingen genoemd. De bijwerkingen treden vaak in het begin van het gebruik op en worden minder na ongeveer 1 week.


Of Champix vergoed wordt door de zorgverzekeraar

In Nederland kennen we de basisverzekering. Hierin is alle basiszorg geregeld en zijn vergoedingen voor deze basiszorg afgesproken. In de basisverzekering zijn ook afspraken gemaakt over de vergoeding van stoppen met roken diensten. Denk hierbij aan nicotinevervangers en geneesmiddelen (zoals Champix en Zyban).

Stoppen met roken vergt een aanpassing van gedrag. Daarom vergoeden zorgverzekeraars Champix alleen in combinatie met gedragsmatige begeleiding. Je kunt gebruik maken van een combinatie Champix en begeleiding via de huisarts.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen kun je via de huisarts een stoppen met roken formulier invullen. In dit formulier moet je aangeven:

 • Startdatum stoppen met roken programma;
 • Toelichting welke gedragsmatige ondersteuning je precies ontvangt en of dit conform de beleidsregels van de Nza is;
 • Of de zorgverlener werkt conform de zorgmodule stoppen met roken en CBO richtlijn “behandeling tabaksverslaving”;
 • Welk middel je gebruikt en de voorgeschreven hoeveelheid (bijv. Champix);
 • Verklaring dat je goed je best gaat doen om te stoppen met roken;
 • Ondertekening door patient;
 • Ondertekening door zorgverlener.

Vergoeding is daarom niet zomaar geregeld. Uiteraard kun je altijd Champix kopen zonder gedragsbegeleiding, je krijgt dan alleen geen vergoeding van de zorgverzekeraar.


Champix kopen op een veilige manier

Wil je graag Champix online bestellen dan moet je goed opletten. Er zijn veel websites die niet betrouwbaar zijn. Ze beloven je een lage prijs en snelle levering maar na betaling blijf je met lege handen achter. Gelukkig is er ook in Nederland een betrouwbare online kliniek die geheel online Champix levert en wel uiterst betrouwbaar is. Een professioneel opgezet bedrijf met deskundig personeel in dienst waaronder officieel in de EU geregistreerde artsen. Dit zeggen we niet zomaar maar kun je zelf nalezen op de website van de leverancier namelijk treated.com.

Op het moment van schrijven van dit artikel waren er 106 beoordelingen online. In totaal hebben de mensen een beoordeling van 8,8 op een schaal van 10 gegeven. De weinige mensen die ontevreden zijn geven voornamelijk aan dat ze ontevreden zijn over de werking van medicatie. Aangezien je bij bestelling de originele Champix krijgt zoals deze ook in de apotheek verkrijgbaar is zal de werking hetzelfde zijn.

De website heeft een webcare team die contact met je opneemt mocht je ontevreden zijn.


CHAMPIX KOPEN

We bieden je de mogelijkheid om geheel online op een veilige en betrouwbare manier Champix te kopen. Je aanvraag wordt beoordeeld door een erkende arts zodat het geheel volgens de regels gaat en ook verantwoord is. Feitelijk doorloop je hetzelfde proces als bij de huisarts maar nu geheel online. Daarbij kun je ook gebruik maken van herhaalrecepten. Hiervoor hoef je dus niet elke keer de vragenlijst te beantwoorden.

Via onderstaande knop kun je eenvoudig bestellen. Mocht je vragen hebben dan kun je direct contact opnemen met de vriendelijke klantenservice via telefoonnummer 020-8086078 (bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur). Ook kun je altijd een email of bericht sturen via de online klantenservice.

Doorgaans wordt de Champix na goedkeuring door de arts al de volgende dag bij je thuis afgeleverd. Doormiddel van track en change is de bestelling eenvoudig online te volgen. Het Champix bestellen online duurt gemiddeld zo’n 5 minuten. Dit is inclusief het consultatieproces. Mocht je bestelling niet goedgekeurd door de arts dan wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen teruggestort.

Champix kopen online - zonder recept

 

Geef een reactie

10 comments

 1. henk-jan

  hey, via jullie champix gekocht en heb nu net 2 weken geleden de 2e kuur afgerond. De eerst 2 weken vond ik het wel even wennen en heb ik 1x beetje vreemd gedroomd maar heb gelukkig verder geen last gehad van bijwerkingen. Nu in totaal 26 weken gestopt en gaat nog steeds goed. soms nog wil zin in een peuk maar wordt steeds minder

  • Crista

   nu 11 weken bezig begin was wennen en ook 1x gerookt maar smaakte niet meer…. succes allemaal!!

 2. Joppe76

  Net het startpakket ontvangen ben benieuwt bij heeft ng niks gewerkt

 3. Baantje51

  Ben nu 4 dagen met de kuur bezig maar heb vanochtend een Champix tabblet per ongeluk niet ingenomen, wat moet ik nu doen???

  • admin

   Hoi, Ik lees net je reactie. Hoop dat je er nog wat aan hebt… Kijk even in de bijsluiter daar staat precies in wat je het beste kunt doen. Het is belangrijk in ieder geval geen dubbele dosis in te nemen.

 4. marc

  Jaren geleden Champix gebruikt om te stoppen en dat is toen ook gelukt. Inmiddels (3 jaar later) rook ik weer. Begon weer met roken door af en toe mee te roken en koop nu al weer eigen sigaretten. Het heeft voor mij dus wel gewerkt en heb het destijds via mijn huisarts besteld. Handig dat je nu ook online champix kunt kopen zit er over te denken om toch weer een kuur te doen….

  goed artikel met duidelijke uitleg over champix by the way

 5. maaike

  ik heb een vraagje over Champix gebruik: moet je direct beginnen met Champix innemen op het moment dat je de laatste sigaret gerookt hebt?

  • admin

   Hey Maaike,

   Je kiest een datum waarop je wilt gaan stoppen met roken. De champix kuur start je vervolgens 7 dagen voor de dag dat je definitief gaat stoppen. Op deze manier kan je lichaam vast wennen aan de Champix en werkt het direct zodra je de laatste sigaret gerookt hebt.
   Succes!

 6. Anoniem

  hoi, zit nu in de 2e week vd kuur. Zeker in begin moest ik wennen en ben halve kilo aangekomen omdat ik al minder ben gaan roken en daarom meer eetlust heb. Ook heb ik af en toe nog wel zin om te roken…. Gelukkig nu sinds zondag volledig gestopt en nog steeds volgehouden :)) neem nu 2 keer daags een champix tablet in
  jon d